Sider

25. juli 2009

Nytt maleri og bilder fra stua vår!

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle blogge noen bilder fra stua vår. Tror ikke jeg har gjort det før... Og når jeg har lagd et nytt maleri var jo det en gylden mulighet til å vise frem litt. Bildene kom i helt feil rekkefølge, men skitt au! Denne lykta lagde jeg etter å ha sett i andre blogger hvor dem gjorde det samme. Fikk et gammelt Norgesglass av svigermor, og fant frem litt restepapir, blonder, tag, bølgepapp og blomster og vips; en flott lyslykt!! Bak lyslykten ser dere litt av statuen Odd Ivar fikk for svenneprøven sin! Han var best!!!
Hele tv-benken. Som jeg nå har innmari lyst til å bytte ut med en høyglans hvit Bestå tv-benk fra Ikea!!

Skjenken vår. Som er dritkjedelig og som SKAL byttes ut med skap fra den nevnte serien Bestå! Det skal komme 4 hvite skap som monteres på veggen i omtrent samme høyde som skjenken. Og det blir MYE bedre!!!! Duken her er pyntet med diverse Prima-blomster!! De kan brukes til så mangt!
Hele den kjedelige skjenken! Eller, skjenken i seg selv er egentlig kul, men det er noe med den fargen som døller den litt. Og at vi har hatt den lenge, og at den har et stygt merke som vi ikke aner hvor kommer fra... osv osv..

Et langt te-lys-rør! Jeg digger dette, for man kan pynte det etter humøret! Akkurat nå er det fyllt med diverse scrappe-blomster! Til jul kan man evnt fylle det med granbar og kongler!


Disse bokstavene, HOME, kjøpte vi i en liten og sjarmerende interiørbutikk i Kristiansand! Digger dem!

For en tid siden var vi på Tjuvholmen ved Aker Brygge, og i et vindu der så vi en masse sånne tredukker i en utstilling. De holdt forskjellige bestikkdeler og pasta. Vi syntes begge to at dette var nokså kult, og kjøpte to stykker på Panduro. Jeg har i dag malt den ene som skal være meg liksom *hehe* Den har på seg grønn topp, brune capribukser og orange sko! Men jeg har enda ikke funnet ut hva den skal holde. *tenke*

Disse hyllene har Odd Ivar lagd etter inspirasjon fra et interiørblad. Det er montert lys i alle sammen. Diodelys fra Ikea. Og når det blir desember og jul, så putter vi julepynt i hyllene her! Det blir kjempefint det også! Digger disse hyllene!

Og her ser du spisestua vår!! Og det nye maleriet mitt!!! *stolt* Lampen over bordet har Odd Ivar lagd, etter inspirasjon i en interiørbutikk hvor de solgte en omtrent maken lampe. Men den kostet 20.000, så da fant vi ut at han kunne lage den selv. Man tar en stor og rund ballong. Blåser den opp. Snurrer på godt snøre med masse tapetlim. Lar alt tørke, sprekker ballongen og skjærer hull oppe til ledning og pæreholder, så kjøper man en litt fin helt hvit pære, og vips; en lampe!!! Til kanskje 200 kroner istedenfor 20.000!!!

Og så; MALERIET MITT!!! Det er lerret og ramme fra Søstrene Grene i str 35x140. Hjertet og strekene er lagd med modeling paste, ved hjelp av spatel og fingre! Deretter er det malt med fargene brun og burn sienna. Også fra Søstrene Grene. Og pga modeling pasten så blir det hele litt 3D!
Jeg er veldig fornøyd med dette bildet. Det ble liksom akkurat sånn jeg ville ha det gitt. Så etter å ha bodd her i to år, har vi endelig fått noe på veggen bak spisebordet vårt!

6 kommentarer:

Nina sa...

Så lekkert maleriet ble:o)
Koselig stue dere har:o)
Ble virkelig imponert over den lampen også!

_Kine sa...

Så kult bildet ble da, Hege! Og jeg digger den lampa... god idé :)

Nina sa...

Så lekker stue du har! Og maleriet ditt ble jo bare knall bra :)

Anonym sa...

Kul lampe! Har lyst på den originale selv, men er for dyr:( Hvordan er lyset i lampen som du har laget selv?

Hege sa...

Hei anonym.
Lyset er helt perfekt i denne lampen. Vi bruker vel samme pære som i orginalen, pluss at vi har dimmer til. Vi fant ut at det var viktig å bruke en helt hvit pære, ikke sånn blank gjennomsiktig, for da får man en rar skyggeeffekt av trådene i selve lampa. Ikke veldig pent. Men når vi kjøpte denne hvite pæren, som er litt dyrere enn de blanke, da ble det perfekt! Mykt og behagelig for øynene.

Anonym sa...

Kjempefin var den lampen;) Har laget en selv, men lurer på hvordan du har festet pæren og det til selveste lampen? Tenker dette må gjøres på en lur måte da man må skifte pære av og til ;) Likte utrolig godt ideen om den lampen aså;)