Sider

5. desember 2010

2. søndag i advent.


Ja siden det er 2. søndag i advent så burde jeg vel egentlig vist frem adventstaken vår. Men jeg fikk ikke til å ta noe bra bilde av disse lysene, så det får vente til 3. søndag tenker jeg. Så jeg viser dere heller andre bilder fra vårt julepyntete hjem.
 Først er det Gammelnissen og hans koselige lille skog. Han sitter som dere ser i skogen etter å ha hugget ved. Han har med seg et par venner, en bambi og en liten mus som ligger og sover. Ser dere den? Gammelnissen har jeg sydd for mange år siden. Vedstabelen har Odd Ivar lagd.
 Så har vi Julenissen som spiser grøt. Denne kjøpte jeg fra Ellos for mange år siden. Grøtbollen er fra Panduro, den har jeg fylt med en blanding av grøtris og lim tror jeg. Ja så strødde jeg kanel oppå før limet tørket. Nissen sitter i en rød gyngestol. Engelen ved siden av fikk Odd Ivar i gave fra sjefen sin for noen år siden. Den er i tre. Liker den veldig godt jeg.
 Så er det kompisnissene våre da. Disse to lagde jeg og Odd Ivar for en god del år siden av to isoporkjegler som er kledd med silkiesleire og malt. Boksen med lys fikk Odd Ivar ide til i fjor. Soppen er fra Nille.
 I en hylle på et bilde sitter denne lille nissegutten og piller nese *hihi* Juletreet kjøpte vi på Søstrene Grene i fjor.
 Kystnissene er jeg veldig glade i. Syns de ser så snille og gode ut. Nissekallen fikk vi av ei snill gammel dame i julegave for noen år siden, så komlpementerte vi med ei nissekjærring for et åar år siden. Han var jo så ensom stakkars! Lyset i lyslykten har jeg stemplet et julestempel på. Men det er ikke så lett å se her.
 Denne retronissen kommer fra mitt barndomshjem. Og jeg er sikker på at den må være fra 70-tallet en gang vel? Den står i gangen og ønsker gjester velkommen!
 Småhyllene våre er fylt opp med skjønn pynt. En del har vi lagd selv, og noe er kjøpt. Vel, alt er vel ikke julepynt, men anden er julepyntet med nisselue på da!
Litt julepynt er det også på kjøkkenet. Juleduker på benken og på bordet, pluss en julestjerne på fot. Den er fra Plantasjen. Kjøpt på salg etter jul for noen år siden.På kjøkkenet kommer det litt mer pynt nærmere jul og etter bakingen er ferdig. På bordet ser du forresten avokadoplanten vår. Aner ikke hvordan den egentlig blir, kanskje den ikke blir anderledes enn nå, men vi får se!
I dag har vi bakt pepperkakestjerner til pepperkaketreet vi skal lage, men vi har glemt å kjøpe pynt så det får vi ta i morgen. Det ble forresten en liten boks med vanlige pepperkaker også ut av deigen. Denne deigen var fra Ikea. Mulig vi skal bake av egen deig også, men vi får se.
Vel, ha en fortsatt flott 2. søndag i advent!
Sees snart igjen!

1 kommentar:

Filippa sa...

Så flott og julepyntet det er hos dere. Håper dere nyte førjulstiden.