Sider

17. juni 2012

Før og etter!

FØR: September 2011

Tenkte å lage et slikt FØR og ETTER innlegg. Jeg har etterhvert skjønt at jeg burde være ufattelig stolt av meg selv for den innsatsen jeg har gjort. Dette begynner å demre for meg nå. Men jeg er ikke helt der enda. Altså med å skjønne innsatsen og prestasjonen. Ei heller er jeg helt der at jeg ser en slank og spenstig person i speilet. Dette er ord fra andres munn, ikke min. Er da ikke selvgod heller da *gliser*
Men ikke misforstå, jeg storkoser meg med min lettere kropp. Og er om mulig enda mer glad i å shoppe klær! Selv om jeg har oppdaget at det faktisk også har sine vanskeligheter med å være "normalstørrelse". Men det går jeg ikke inn på her!
Men bildet over er tatt i begynnelsen av september 2011. Jeg startet på Libra helse og kostholdskurs 23. august 2011. Dette går ut på helt vanlig mat! Men man spiser LITE og OFTE.
Grønt, grovt og ofte! 
Det består av 5 måltider om dagen. Og man spiser ca hver 3. time. Det vil si 4 brødmåltider og 1 middagsmåltid. I tillegg til dette er det ubegrensede mengder av grønnsaker, noe frukt og bittelitt fett. Nevnte jeg sukker? Nei, det er fordi det ikke er sukker i noe grad i denne kostholdsplanen. 
Som sagt, jeg startet 23. august. Da veide jeg X kilo. Siden det har jeg jevnt og trutt gått ned 35 kg!

ETTER: Juni 2012


Og på bildet over her som er tatt i begynnelsen av juni, kan dere kanskje se en liten forskjell fra bildet først i innlegget?
Jeg fant ingen gode full-figur-bilder for å vise frem, men det er kanskje ikke så viktig.
Men tilbake til Libra, jeg har ikke hatt noen nedturer under "kuren". Jeg har gått ned hver uke. Jeg har heller ikke følt at jeg har ofret og forsaket noe. Det har ikke vært vanskelig å takke nei til hverken kaker eller andre godsaker. Og jeg har vært søtmums de luxe!
Jeg har heller kost meg med kaffekoppen og tenkt at det er verdt det! Men jeg har fått høre at jeg er veldig sta da! Og det stemmer. Jeg hadde også bestemt meg for at det er NÅ det gjelder. Jeg SKULLE ned i vekt. Og det var denne sjansen eller aldri!
Nå har jeg kommet så langt som til stabilisering av vekten. Det er også spenennde.

Tittet også i kursbok nr. 1. Der er det en side hvor man skal skrive litt om sine mål og hvorfor man vil ned i vekt og legge om kostholdet. Jeg hadde da som mål å gå ned 25 kg til sommeren 2012. Jeg tenkte at det var et greit mål. Men plutselig hadde jeg kommet litt lengre.

Når man har så mange kilo for mye på kroppen, kan det virke veldig overveldende å skulle gå ned så mye. Men når man begynner, og holder seg kun til den oppsatte kostholdsplanen så går man ned! Man gjør det. Men skeier man ut jevnlig og tar ting på "gefylen", så vil man ikke nødvendigvis gå ned så mye, så fort eller i det hele tatt. Men må "komitte" til planen. Husker plutselig ikke noe godt norsk ord for det... Beklager.
Vel, nok er nok.
Følte bare for å skrive litt om dette da det er mange som har spurt og lurt på hva jeg har gjort.
I bunn og grunn har jeg "bare" lagt om kostholdet til noe jeg kan leve med (VIKTIG) og fått inn mer bevegelse og trening! Men gøy trening! Jeg kan jo nevne at jeg ikke har meldt meg inn på noe treningsstudio. Jeg har gått mange mil rundt her på Rykkinn, syklet og trent vekter og styrke hjemme på stuegulvet. Man trenger altså ikke betale i dyre dommer!Og jeg tar meg faktisk noen fridager fra treningen innimellom med god samvittighet.
Spør om du lurer på noe!
Ha en fortsatt finfin søndagskveld!

Published with Blogger-droid v2.0.4

5 kommentarer:

SiriM sa...

Du har alltid vært flott, men fyttikatt så flott du er blitt. Du har gjort en sinnsykt bra jobb. Du har all grunn til å være vanvittig stolt av egeninnsatsen!

Klem Siri

Nina sa...

Du har vært kjempeflink, Hege! Og har all grunn til å være stolt av deg selv! Var morsomt at jeg ikke kjente deg igjen for noen uker siden:-)

Angelo sa...

Imponert! :-)
Du skal være mitt forbilde! :-)
Takk for at du deler!
Varm hilsen fra meg :-)

banglamarie sa...

Fantastisk å lese!!
Ønsker deg en god sommer!
Klem

Anonym sa...

Wow!!! Du har virkelig blitt rå-flott!!
Skjønner ikke at det er mulig og klare det på under ett år! Du må virkelig være flink og standhaftig.
Har du noen erfaring med Grete Roede kontra Libra? Er det mye det samme skal tro? Du gir iallefall superinspirasjon til å "ta seg sammen", og starte med den store endringen...

Hilde:)