Sider

6. september 2009

Havrekjeks og soverom!!

Som det står i overskriften, så handler dette innlegget om havrekjeks og soverom! Men ikke havrekjeks PÅ soverommet!
Jeg bakte nemlig noen helt fantastiske havrekjeks i går. De er NYDELIGE!!! Det var ei på jobb som lagde tidligere i uken, og hun hadde funnet oppskriften på nettet, så jeg dro hjem og googlet og fant oppskriften jeg tror hun brukte! Jeg deler gjerne oppskriften med dere jeg:
Havrekjeks med rosiner (18 store)
1,2 dl mel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
220 g usaltet smør
2,5 dl brunt sukker
2,5 dl hvitt sukker
2 store egg
7 dl havregryn
3 dl rosiner

Sett ovnen på 180 grader. Rør smør og sukker mykt og porøst, rør inn eggene, ett om gangen.Bland mel, bakepulver og salt, og rør dette inn i smørblandingen. Rør inn havregryn og rosiner.
Legg 18 store klumper av deigen (ca. 2 spiseskjeer hver) med god avstand på bakepapir. Jeg satte 6 kjeks på hver plate!
Stek litt under midt i ovnen i 20-25 minutter, til kantene er gyldenbrune. Jeg stekte dem på 18 minutter i min ovn...
Avkjøl den på rist, men behold bakepapiret under.

Så har jeg tatt noen bilder av soverommet vårt. Det er ikke ferdig oppusset, det tar tid gitt!! Eller, vi må ha noen flere kroner for å kunne gjøre det ferdig! Spare, spare...
PÅ bildet over ser dere Billy bokhylle med dører kledd med retro tapet!! Love it!


På veggen bak sengen, og på gulvet har vi lagt parkett!! Dette hvitvasket eik. Hadde den først på stua, men den knirket så innmari, så da flyttet vi den inn på soverommet. Og fant ut at det var nok til også å kle en vegg med!! Vi synes det er utrolig stilig!


De nye nattbordene våre flyter liksom på veggen. Jeg har en ide om å kle hylla bøkene ligger å med samme tapet som på Billy-dørene, og muligens gså på toppen, med en glassplate oppå! Tror det kan bli temmelig tøft jeg.
Her er en boks jeg lagde, til å oppbevare småting jeg bare MÅ ha ved senga, som ørepropper, halspastiller og astmaspray.

Her ser dere også "stumtjeneren" Odd Ivar har lagd. Vi fant ut vi måtte ha noen steder og kunne legge fra oss klær på, og da kom han opp med dette designet! Perfekt til bukse og en overdel!!
Ellers har helgen gått med til litt av hvert. Odd Ivar var å jobbet litt i går. Hjalp et søskenbarn med noe på huset. Jeg benyttet da sjansen til å bake havrekjeks, rydde og vaske soverommet i tillegg til å vaske litt klær.
I dag har vi ingen planer i grunnen. Men solen skinner så det kan jo hende det blir en utflukt av et eller annet slag i løpet av dagen!
Neste helg har Odd Ivar bursdag. Både gave og kort er klart herfra. Gleder meg innmari til å gi han gaven! Jeg er alltid mere spent enn det han er *fnis* Jeg ELSKER å gi han gaver!! Og gleder meg som en unge til å gi dem fra meg! Ja, jeg vet jeg er rar...!!
Jeg har forresten ikke lagt ut kortet han fikk i fjor, kanskje jeg skal ta bilde av det og poste det en dag...
Ha en flott søndag, og legg gjerne igjen en liten hilsen.

4 kommentarer:

Angelo sa...

Lekkert soverom, og de havrekjeksene ser nydelige ut. En dag skal jeg nok bake slike, jeg også, men ikke i dag :)

Jeg fikk en liten sånn "innvendig panneklask"-følelse da jeg så den flotte boksen du har på nattbordet. Jeg har også alltid småting liggende på mitt nattbord, men har enda ikke tenkt tanken på å skaffe meg en boks å putte alt i. Hmm, hvor fjern kan man bli...

Ha en flott dag videre. Jeg har gått meg en nydelig tur med hundene i det flotte høstværet vi har i dag.

Klem, Kristin :)

Anette S sa...

Wow, så stilig garderobe dere har mekket! Utrolig kul! Og den stumtjeneren var jo utrolig lur! Jeg blir gal av klær på gulvet!!

Anne Silje sa...

Jeg vet noen som både trenger og herved ønsker seg en sånn nattbordboks til jul...ørepynt, ørepropper, smykker, hårstrikk (Elise sine) osvosv...

Elisabeth sa...

nå var det sannelig på tide at jeg etterlot meg noen spor her igjen...og hvilken fantastisk løsning på rommet deres...herlig design på stumtjeneren...virker som en skikkelig handyman han derre karen din ;o)...ha en fin fin dag..