Sider

29. desember 2009

Jeg har strikka!!!

Ja, hold dere fast! Jeg har faktisk strikket jeg! Og jeg tror at det er minst 15 år siden sist jeg strikka noe som helst jeg! Så jeg er ganske imponert over meg selv over at jeg i det hele tatt husker hvordan man legger opp masker og feller av. Jeg kan til og med strikke vrange masker!!
Men jeg kjenner mine begrensninger, så jeg starter i det små og enkle. Jeg har strikket med kopptue!! Jeg dro på Rett og Vrang på storsenteret og kjøpte to nøster PT Petunia, rundpinne nr 3 1/2, heklenål og stoppenål til å feste tråder med. Planen er nemlig å hekle kant rundt kopptua. Men kan jeg hekle?? Neida. Men jeg kan lære! Her er hvertfall kopptua mi! Den er enkelt strikket med bare rette masker, strikket frem og tilbake på nevnte rundpinne! Den skulle egentlig bare være brun, men så ble det litt kjedelig å bare strikke en farge, så jeg la inn en liten bord med grønt. La inn det grønne med å strikke annenhver maske grønn og brun på første omgang, så bare grønt frem til avslutningen, hvor jeg avslutta på samme måte som jeg begynte!
Det må jo matche vårt brune og grønne kjøkken, derav fargene!!
Jeg syns den ble veldig fin jeg *gliser*
Jeg har lagt opp og begynt på neste kopptue, men jeg kjenner det i armen i dag, så jeg pasuer litt nå.
Dere skjønner, jeg blir så ivrig når jeg begynner, så i går satt jeg fra ca kl 3 og frem til omtrent 1 på natta!!
Ikke bare med kopptua, men satt å prøvde meg litt frem på ulike masker og strikkemåter som jeg fant på nettet!!

Legg gjerne igjen en kommentar til meg! Og har du en lett oppskrift så si gjerne ifra til meg!
Jeg skulle gjerne strikket sånne ruter. Dere vet 5 rette, 5 vrange osv.... Men hvordan gjør man set når man strikker frem og tilbake på rundpinner??4 kommentarer:

Marit sa...

så morsomt at du har tatt opp strikking igjen :)

Fem rette og fem vrange i ruter er greit når du kan strikke både vrangt og rett :) Strikk fem rette på retta først, når du strikker tilbake strikker du vrangt på den andre siden. da blir det to rette oppå hverandre..og motsatt når du skal ha vrangt :)

ehh..litt klønete forklart, men kanskje du forsto det likevel :)

banglamarie sa...

lekker kjøkkenklut! Kommer langt med enkle masker :)

andre lette kjøkkenoppskrifter;
Mine kjøkkenkluter er rett hele ene siden og rett og vrang på vei tilbake.

ruter; 5 rette og 5 vrange ene veien og tilbake strikker du 5vrange og 5 rette ;) -etter 5 rader bytter du og begynner med 5 vrange der det har vært 5 rette osv.
-her kan du variere med antall masker pr rute så kan du skrikke mange nesten like kjøkkenkluter ;)

ønsker deg gode romjulsdager :)

Filippa sa...

Ser du alt har fått svar på hvordan du lager kluter med 5 rette og 5 vrange. Kos deg med klutestrikkingen. Kluten du har strikket var veldig fin, så genialt med å strikke annenhver maske når du bytter farge. Det ble lekkert.

Nina sa...

Lekker kopptue! Flink du er, Hege:o)