Sider

14. august 2011

Grove rundstykker

Hver søndag kommer det en søt gutt å selger VG på døra. Og vi pleier å kjøpe, det er litt kos med avis og kaffe på en stille søndag formiddag. Så jeg kjøpte i dag. Og i dagens avis var det blant annet en utrolig god oppskrift på grove rundstykker. Jeg ble fristet, og gikk på kjøkkenet for å sjekke om jeg hadde ingredienser nok. Manglet selvfølgelig litt hvetemel, men jeg blanda det sammen med litt sammalt hvete grovt og fikk nok til en halv deig!! I oppskriften står det at en hel deig gir 20-25 rundstykker, men jeg fikk 20 av min halve. Så de skal kanskje være veldig store disse da... ja ja.. gode ble de. Jeg deler oppskriften for de av dere som IKKE har dagens VG:

1kg. hvetemel (her blandet jeg inn litt sammalt hvete grovt da..)
1 pk gjær (jeg brukte tørrgjær)
1/2 ts salt
6 dl store havregryn
3 1/2 dl solsikkefrø
1 1/2 dl linfrø
3 dl sesamfrø
4 dl. melk
1 liter vann
1 dl olivenolje

Bland alt det tørre. Tilsett romtemperert væske sammen og sett til heving i ca 30 minutter. Min stod litt lengre...
Rør om i deigen før du legger rundstykkene med skj på bakepapirkledd plate. Stekes i ca 20 min ved 220 grader.
Kan fint fryses. Kjempegode med pålegg på!
Velbekommen!

Jeg har nå delt et i to for å smake med brunost på, og det var utrolig godt. Mye gode frø i denne deigen som gir en nydelig smak!

Published with Blogger-droid v1.7.4

1 kommentar:

Filippa sa...

Nybakte rundstykker er aldri feil. Den oppskriften skal jeg jammen prøve neste gang det er helg!