Sider

5. september 2011

Livstilsendringer!Jeg har tatt grep over egen helse! Oi, det hørtes da veldig alvorlig ut. At jeg er syk eller noe. Men det er jeg ikke. Så langt der i fra. Men jeg har startet med en livstilsendring. Og jeg er inne i uke 3. Hva jeg gjør? Jo nå skal du høre. Jeg har lagt om kostholdet. Fra å spise 3 ganger om dagen, spiser jeg nå 5 små måltider fordelt på hele dagen. Jeg spiser MYE fiber. Til hvert brødmåltid spiser jeg et klibrød. Litt tørt, men med litt mager smøreost og agurker på toppen går det greit. Jeg drikker også MASSE vann. Opp til 3 liter om dagen. Mer enn det er ikke sunt for kroppen. Da skyller man bare ut næringstoffene, og det vil man ikke! I tillegg til å spise 5 ganger om dagen, så veier jeg maten.  
HVA??? sier du nå! Veie maten? Jo det er lurt skjønner du. Jeg er ikke helt "nazi" på dette, men brødskiva skal bare veie 30 gram. Og den vokser fort til 40 gram om man ikke følger med. Jeg skal ikke veie alt alltid, men jeg har bestemt meg for å gjøre det mest mulig nå i starten. Og kanskje noen av dere har gjettet dere til hva jeg gjør allerede? Det er riktig, jeg går på Libra-kurs. 
Og jeg TRENER! Jeg går fort-fort 5 ganger i uken. Så langt har det blitt 5 ganger pr uke. Har ikke fått det til på fredager og tirsdager. Fredagen pga av senvakt på jobb, og tirsdag er det kursdag... Men jeg skal prøve å få til en dag til i uken. I tillegg til å gå så trener jeg vekter og gjør øvelser for å styrke muskler i armer, ben, rygg, rumpe og mage! Jeg syns jeg er flink jeg! 
Jeg går som regel fort-fort i 40 minutter. Men i dag gikk jeg sammen med Astrid, en god kollega, og da gikk vi fort i 1 time! Det var deilig det. Mange lange bakker!
Ja, man går ned i vekt av dette. Og det er litt av poenget. Første uken gikk jeg ned 2,1 kg. Det var jeg fornøyd med. nå er jeg veldig spent på veiing nr 2 som er i morgen! Spennende! Jeg er veldig flink og holder meg til dietten min. Spiser MASSE deilige grønnsaker til alle måltider også. Så jeg har med mange bokser på jobb med ulik mat. Moro!
Bildet av skoen over er Ecco-skoene jeg kjøpte i sommer. De er skikkelig gode å gå med, og de blir velbrukte akkurat nå ja. Men de er desverre ikke vanntette, så ved neste lønning står nye GoreTex sko på ønskelisten!
Vel, da er katta ute av sekken, og det er ingen vei tilbake....
Ha en fortsatt finfin mandagskveld!

8 kommentarer:

Filippa sa...

Så flink du er Hege! Her går jeg tur i raskt tempo 3 - 4 ganger i uka. Jeg spiser også sunnere, men er ikke like flink som deg for jeg veier ikke noe og går ikke på kurs.
Stå på videre!!

Jorunn sa...

Oi,du er flink!! Jeg har jo sett inne på FB at du stadig er ute og går.Og det er bra. Jeg og går,og går..ikke hver dag,for det er jeg ikke i form til enda kjenner jeg,men når jeg er i form..så går jeg..så fort jeg kan,kondisen er ikke helt på topp,men den blir bedre og bedre den og :) Spiser du bare _en_skive til hvert måltid eller?
Stå på Hege,dette er investering i egen helse ! :)
Skal bli moro og følge deg :)

Angelo sa...

Stå på, Hege! Dette går så bra! Du har bestemt deg nå, og da er det greit å smi mens jernet er varmt... :-) Kos deg på gåturene. :-))

Anonym sa...

Hadde jeg bodd litt nærmere hadde du hatt en turkamerat til :). Lykke til.Synnøve

SiriM sa...

Så flink du er, Hege! 5 turer i uka er jo supert!

Jeg heier på deg!!!

Anonym sa...

Så flink du er!
Høres ut som Libra er mye likt et Grete Roede opplegg?
Ikke rart du går ned i vekt med all gåingen - det er jo motiverende i seg selv da;)

Hilde:)

banglamarie sa...

Så flink du er!! Lykke til videre :)

Elisabeth sa...

knallbra! høres ut som om du er målrettet og vet hva du vil, og da lykkes man jo oftest best! La selv om livet for et års tid siden og det har gjort underverker..... :o) lykke til! gleder meg til å følge med på sidelinjen