Sider

17. mars 2012

Bruktfunn fra Lofoten <3


Jeg var på litt bruktfunn-jakt da jeg var hjemme i Lofoten nå. I Svolvær er der en bruktbutikk og der fant jeg et par ting jeg likte godt. Blant annet dette sukker og fløtesettet fra Figgjo. Serviset heter Safran og er bare nydelig syns jeg. Sukkerskålen kostet 80 kroner og fløtemuggen betalte jeg 40 kroner for!
Jeg vet ikke hvor gammelt dette er, men jeg kan tenker meg at det er fra 70-tallet eller der omkring! Like før jeg må begynne med fløte og sukker til kaffen *hehe* De hadde også et sett med eggeglass, og jeg må innrømme at jeg angrer litt på at jeg ikke kjøpte dem også... ja ja...

Dette fløte og sukkersettet er ikke fra bruktbutikken men etter min farmor og farfar. Jeg liker dette veldig godt, og ekstra kult at det er fra farmor og farfar ♥ Ut fra stempel under vet jeg at dette er fra Porsgrund Porselen og er datert 1952. Designeren heter vist Nora Gulbrandsen. Og jeg tror dette er art Deco stil. Er det feil?

Denne krukken med lokk fant jeg på bruktbutikken til 30 kroner. Det er opalinglass men hvor det kommer fra eller hvor gammelt det er aner jeg ikke. Men jeg husker at mamma hadde en sånn krukke stående på kjøkkenet da jeg var lita. Og det var på 70-tallet. Så det er nok fra der en gang eller noe. Denne stod godt gjemt i bruktbutikken og jeg slapp ut et lite gledeshyl da jeg så den!!

Om noen der ute kan hjelpe meg med årstall på Safran og Opalinkrukken, så sier jeg tusen takk!

Får stadig nye tilskudd i bruktfunnene mine, og jeg må si at jeg liker det!
Ha en fortsatt superduper lørdag!!
Published with Blogger-droid v2.0.4

2 kommentarer:

Berit sa...

Flotte sukker og fløte sett. Jeg liker nok best de uten masse farg :p. Den hvite krukka m lokk hisker jeg at vi hadde hjemme også. Lurer på om de kom m pulverkaffe??? Eller om det bare var far min som brukte den som oppbevaring av nettopp det,,,, mener å huske at det var makne I blått. God helg!

Hanne sa...

heisann. Så flotte funn på bruktbutikken! hva skulle vi gjort uten dem og loppisene??? :) jeg heller mer og mer over på retro sel, kombinert med shabby..så får vi se hvordan dette utarter seg.
anyway,i min bloggeverden kom jeg over denne med alt du trenger å vite om safran settet:)

http://lisbethfalling.wordpress.com/tag/figgjo/