Sider

22. februar 2009

Dagens 3 innlegg gitt!

Jeg bare MÅ blogge noen bøker jeg øsnker meg! All omtale av bøkene er hentet fra Haugen Bok.
Jeg har bare en sær ting ang å kjøpe bøker. Jeg leser mye på senga, så det MÅ være paperback/pocket. Og etter hva jeg finner ut så er ikke disse kommet i det enda. Så jeg venter. Men det er mulig jeg kapitulerer om de ikke er å finne i paperback/pocket når jeg er ferdig med Håkan Nesser. Legger ved en beskrivelse av den boken også jeg!

Forlagets omtale:En svensk familie blir funnet myrdet i sitt hjem på Costa del Sol i Spania. Alle utenom den 16 år gamle datteren som er sporløst forsvunnet. Først tror politiet at det er et innbrudd. Men jo mer saken etterforskes, desto merkeligere fortoner den seg. Når også innbruddstyvene blir funnet døde, stopper hele etterforskningen opp. Selv om området har mye kriminalitet, sender forbrytelsene sjokkbølger over hele Solkysten. Journalist Annika Bengtzon sendes til Spania for å dekke mordene. Hun reiser motvillig, for hun har egentlig ikke tid. Hun har akkurat fått ny leilighet, og flyttekassene er ennå ikke pakket opp. Forholdet til eksmannen Thomas er spent. Annika savner familien så det verker i kroppen. Når Thomas og Annika tilfeldigvis befinner seg i Malaga samtidig noen tropehete maidager, viser det seg at kjærligheten mellom dem kanskje ikke er død likevel. Men under den varme solen dras Annika inn i et skjebnesvangert drama om kokain, hvitvasking av penger og hevn gjennom generasjoner. Annikas leting etter den forsvunne 16 år gamle jenta fører henne til slutt til Afrika. En plass i solen er en bredt anlagt kriminalroman som spenner over 70 år, fra Nazi-Tyskland og bonde-Sörmland på 50-tallet til nåtidens Stockholm, Malaga og Marokko. Boken handler om hva mennesker er i stand til å gjøre for å få nettopp en plass i solen. Levert av © DnBB ASForlagets omtale:57 år gamle Britt Else Buberg blir drept i en høyblokk på Stovner utenfor Oslo. Omtrent samtidig forsvinner 19 år gamle Lilly Rudeck fra en campingplass i Østfold, der hun har sommerjobb. Cato Isaksen får en ny sak i fanget. Og den nye kollegaen Marian Dahle er innbitt og irriterende tilbake ved hans side. De finner raskt ut at eieren av campingplassen bor i samme blokk som Buberg gjorde. Den døde hadde ikke familie og var ensom. Hun forholdt seg bare til den 82 år gamle Astrid Wismer på Stovner Eldresenter. Fortiden innhenter både den ene og den andre i denne historien. En skrekkelig løgn settes i gang, og det utvikles en spiral av hendelser der skjebner flettes sammen på en uhyggelig måte. Levert av © DnBB AS


Forlagets omtale:Med årets krim har Jo Nesbø skrevet en nervepirrende og uutholdelig spennende pageturner av en forbryterroman. Her møter vi den sjarmerende kjeltringen Roger Brown, som tilsynelatende har alt. Han er Norges beste og mest vellykkede hodejeger, og han er gift med den overjordisk vakre galleristen Diana. Dessuten er han kunstsamler. På en vernissasje presenterer hans kone ham for nederlenderen Clas Greve. Ikke bare er Clas den perfekte kandidaten til toppstillingen i elektronikkfirmaet Pathfinder, han er også i besittelse av Jakten på det kalydonske villsvin, et nærmest uvurderlig maleri av Peter Paul Rubens. Roger er villig til å gjøre alt for å få fatt i maleriet og gi det til Diana. Resultatet er en kamp på liv og død med Clas. Handlingen fører oss fra samfunnets pengeelite til en underverden av torpedoer og svindlere, og vi opplever de mest utspekulerte drap, forfølgelsesscener og forsvinningsnumre som sjangeren kan by på. Roger Brown er en ny og uforglemmelig figur, som vil glede alle Nesbøs gamle lesere og skaffe ham mange nye.

Forlagets omtale:Desember i Kymlinge. Medlemmene i familien Hermansson samles for å feire 105-årsdag - pappa Karl-Erik fyller 65, eldste datter Ebba 40. Men ingenting blir som de hadde tenkt seg. Natten før den store dagen går Robert, sønnen i familien og c-kjendis etter sin innsats i realityserien "Fangene på Koh Fuk", ut en tur - og kommer aldri tilbake. Neste natt forsvinner Ebbas sønn Henrik like sporløst. Det er en spesiell sak den italienskættede kriminalinspektøren Gunnar Barbarotti må ta seg av. Kan det være en tilfeldighet at to mennesker forsvinner fra samme familie og samme adresse med et døgns mellomrom? For å løse gåten om hva som skjedde de to nettene i desember må Barbarotti nå inn til denne dysfunksjonelle familiens mørkeste hemmeligheter og gjøre det usynlige synlig - og det ikke uten et ønske om at det fantes en god, høyere makt å henvende seg til underveis. Menneske uten hund er første bok i Håkan Nessers planlagte Barbarottikvartett. Levert av © DnBB AS

♥♥♥

1 kommentar:

Katrine sa...

Jeg har akkurat lest Unni Lindell, Mørkemannen! Og den falt i smak hos meg i alle fall! Tror jeg må få tak i den siste Marklund-boka også! :-)