Sider

16. februar 2010

HVeteboller og sitteunderlag!

I dag har jeg både bakt boller og strikket ferdig et sitteunderlag jeg begynte på her om dagen. Men det har tatt litt tid å bli ferdig da jeg har strikket et par kopptuer og en lue innimellom!! Men nå er det ferdig! Og jeg var temmelig spent da jeg skulle tove det. For dette har jeg ikke gjort før.
Før toving var målene 56x46. Det er strikket med Drops Eskimo på pinner nr. 10. Oppskriften fant jeg her på Drops Design.
Og under her ser du hvordan det så ut før toving. Hjertet broderte jeg på med grå ulltråd. Så var det ferdig tovet, og jeg strakk det litt for å få det ca rett i kantene. Ferdig tovet er det ca 26x36 cm. Og det er skikkelig tjukt og godt, så det kommer nok til å varme en liten rumpe i nord snart!
Og så er det ikke riktig så lilla som bildene tilsier, men litt mere rosa. Sånn gammelrosa tror jeg det heter. Veldig fin hvertfall.

Så var det bollene da. De ble kjempegode. På søndag var vi oppe hos svigerforeldrene mine. Da var det jo fastelaven, og svigermor hadde lagd fastelavensboller. Men jeg liker ikke krem. Ikke i det hele tatt. Så da hadde hun kjøpt inn vaniljekrem og lurte på om jeg ville ha det i stedenfor. Og jeg ELSKER vaniljekrem. Og vaniljesaus. Og det er kjempegodt med vaniljekrem istedenfor krem i bollene! Det er faktisk skikkelig digg. SÅ digg at jeg lurer på om det er ok som kveldsmat *hehe*
Nam-nam -hveteboller! De er penslet med egg, derfor er de så blanke og fine på toppen. Men jeg brute en silikonpensel, så derfor er de litt stripete gitt! *hihi*


7 kommentarer:

Mette sa...

Heisann
Flott sitteunderlag!! Har kikket i bloggen din og du verden så kreativ du er og sååå mye flott du lager!!
Jeg kommer tilbake hit:-)
Klem Mette

Anonym sa...

Du e nu så flenk atte.

Maren sa...

Selvfølgelig er det lov med boller og krem til kveldsmat ;) Sitteunderlaget så superdeilig ut, tykt og godt! :D

banglamarie sa...

lekkert sitteunderlag!! Fint med hjerte på! Flott detalj ;o)

-og nam. Boller er nam!!

Linn Hege sa...

Vi bruker boller med vaniljekrem på fastelaven, og det er nydelig! Men vi kjevler ut deigen, og pakker inn en klatt vaniljekrem i hver bolle før steking, og etterpå snur vi de i vann og så i sukker. Veeeldig godt!

Og ideen til strikkepinnemappene fikk jeg fra deg! Takk for tipset! Jeg spurte etter akkurat det stoffet, og da bestilte hun inn mer og lagde de til meg. Har akkurat bestilt til heklenålene mine også nå!

jennie sa...

Så fint sittunderlag! och visst är lila den svåraste färg att få rätt med lameran -mina sockar är det också helt fel lila på..

Anne Silje sa...

Jeg vet en søt liten famile som kunne tenke seg 4 sånne underlag...eh...