Sider

23. januar 2011

Lengter mot vårJeg lengter mot våren. Er virkelig lei av vinteren nå. Er lei av å fryse, av å kle seg i masse lag av ull. Jeg lengter etter å høre småfuglene kvitre når jeg våkner om morgenen. Lengter etter å kjenne lukten av vår når jeg går ut av døren om morningen. Ahhhh - det er en deilig luft det!
Men jeg er realist og vet at det er lenge til våren kommer! Vi er jo enda bare i januar. Men jeg gjør hva jeg kan for å gjøre ventetiden koselig da. Tenner masse telys rundt om i stua. Jeg tenner vel sånn ca 16 stearinlys hver ettermiddag.
Og jeg har kjøpt tulipaner. Jeg elsker tulipaner! De er så pene. Og de lukter ikke! Hvertfall ikke mye da.. Disse på bildet er fra i fjor en gang. De jeg kjøpte på Rema 1000 i går har jeg ikke tatt bilde av enda. Og akkurat nå gadd jeg ikke da jeg sitter til lading i sofaen! Tulipanene er jo så billige på Rema 1000. Bare 29 kroner for 7 stykk. SÅ jeg kjøpte to pakker. En bukett offwhite og en bukett røde. N Y D E L I G ! !
***
Ellers så går min gluten og melke-frie diett greit. Litt kjedelig er det, mne jeg klarer meg enn så lenge. Men fysjom, det er dyrt for glutenfri mat du! Og for meg som er vant til godt grovbrød, så sliter jeg litt på brødfronten. Men etter å ha lest litt rundt om i blogglandia, så har jeg kommet over en del tips til hjemmebakt grovbrød uten gluten! Så her er det bare å ta frem Majoren å bake selv tenker jeg!
Det er liksom brødmaten jeg sliter mest med tror jeg. Middagsmaten lager jeg som oftest av rene produkter likavell. Eller, hvertfall nesten bestandig. Men jeg ser hvertfall for meg at det er lettere med middagen enn med brødmaten. I går lagde jeg en torskegryte. Oppskriften fant jeg på VG nett her tidligere i uken. Gryten var grei nok, men skal jeg lage den flere ganger så skal jeg kutte ned på sitronsaften og legge til mer grønnsaker. Men torsken var kjempegod. Kjøpte sånn grossen gourmet-torsk. Og den var overraskende god! Så nå ser jeg for meg at det blir flere fiskemiddager her i huset. Jeg skal innrømme at det stort sett går i laks når det spise fisk her. jeg er litt kresen på fisken man får tak i her nede på Østlandet. Vi nordlendinger er litt godt vant med blodfersk fisk så.... Datter av en fisker vet du ;-)
Men hvertfall så var gourmet-torsken god, så jeg skal finne flere spennende oppskrifter med torsk, og lage mer fiskemiddager og litt færre kjøttmiddager kanskje. 

Men nok om det, nå skal jeg sløve litt mer med tv og kjæresten min!
Ha en fortsatt superduper søndag!
Og du, jeg blir så glad om du legger igjen en liten hilsen!

2 kommentarer:

Anita sa...

Så koselig med tulipaner. Jeg kjenner meg igjen i det med å føle seg bedre i magen når man kutter ut gluten og melk... Jeg bør holde meg unna det jeg også, men det er veldig vanskelig å motivere seg for å kutte akkurat nå, men jeg jobber med saken.. ;) Det blir jo mye bedre uten. Ønsker deg en fin uke.

Jennie sa...

Längtar till mitt kaos oxå blir klart och kan pyntas med blommor :)