Sider

17. april 2011

BakeSøndag!

Jeg har bakt i dag. For noen uker siden (tror jeg det var), så var jeg innom bloggen Marias søtt og salt. Hun har utrolig mange flotte oppskrifter i bloggen sin. Og jeg lar meg inspirere. Den oppskriften jeg falt for denne gangen var Red Velvet Whoopie pies! Jeg ELSKER jo Red Velvet Cupcakes, så jeg tenkte at dette måtte jo bare være snadder! Så jeg handla inn det jeg trengte. Fant til og med Marshmellow Fluff på matbutikken! *lykke*
Jeg tok ingen bilder underveis, jeg går rett og slett inn i en dvale når jeg baker, og kommer alltid på å ta bilder når baksten er ferdig! Men jeg har noen bilder av ferdig produkt da!! *Jippi*
Om du vil ha oppskirften på disse supergode kakene, så gå inn i bloggen til Maria via linken min lengre opp. Jeg føler ikke for å "stjele" hennes oppskrift å legge ut her uten å be om lov så..... Oppskriften komer vist originalt fra boken "Cake Days" fra The Hummingbird bakery i London.

Men i oppskriften står det at man skal bruke naturell yoghurt. Jeg har klart å kjøpe lett-varianten jeg da, men det funket fint det altså. Ja og så brukte jeg sånn type amerikansk matfarge, ikke den norske konditorfargen, for den har jeg skjønt at ikke gir nok rødfarge for denne type bakst. Bildene lyver litt, for kakene er skikkelig røde. Skikkelig!!
Åh - jeg bare elsker å bake. Særlig å bake sånne ting man ikke har gjort før, som er litt kompliserte. Ikke at denne var veldig komplisert, men det var ingredienser i den jeg ikke har bakt med før, som gjorde at jeg var litt usikker på smaken til slutt. Men jeg kan betrygge dere med at disse "Whoopiesene" smaker fantastisk godt! Fyllet i midten er en blanding av vanlig smørkrem med ost, men iblandet sånn marshmellow fluff. SÅ det er ganske søtt. Men veldig godt med en kopp sterk kaffe da! 
***
Ellers så er det påskeferie her i huset. Formen min er bedre, men jeg kjenner meg enda veldig sliten, og tåler ikke mye aktivitet heller. Men jeg er på bedringens vei. Var ferdig med antibiotika-kuren i går, så jeg krysser nå fingre for at det ikke blusser opp igjen. 
Vi går egentlig bare å venter på påskegjestene som kommer til tirsdag. Gleder meg veldig til å se både mamman min og Elise igjen! Gjesterommet her er nesten klart. Det er bare å legge på sengetøy og vaske over gulvet så er det klart. Resten av leiligheten må vel og få en runde med såpe og vann, men det går greit. Odd Ivar tok en shining på verandaen i går. Vasket gulvet og luket bort litt gamle planter som stod igjen i kassen. I morgen må jeg nok ta meg en tur på gartneriet og kjøpe noen stemorsblomster vi kan ha på bordet ute. Jeg venter litt til med å plante i kassen da. Men bare litt. Jeg er fryktelig utålmodig når det kommer til å vente med å plante ute. Det er jo så koselig med blomster utenfor stuevinduet sitt jo!
Vel, vel... nå skal jeg rydde litt på kjøkkenet, og kanskje nyte en Whoopie til??!!
Ha en fortsatt finfin søndag!

Published with Blogger-droid v1.6.7

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så deilige kaker du har laget. Har bestilt den kokeboken selv -gleder meg til å prøve ut noen oppskrifter:)
Har selv plantet stemors og litt påskeliljer i krukker på verandaen. Synes det frisker veldig opp nå til påske.
Så bra formen er bedre -kjekt å være i form når man får påskegjester;)

Hilde:)

Nina sa...

Maria er en racer ved kjøkkenbenken ;). Hun er faktisk datteren til en tidligere kollega av meg - så jeg følger også bloggen hennes. Er noen av oppskriftene hennes jeg skal prøve til sommeren. God påske videre til deg og dine ;).

Maria sa...

Hei! Disse kakene så utrolig gode ut! :D Samboeren min elsker muffins/cupcakes, så tror jeg å prøve denne ;)

Jeg har bare et spm. ang. et tidligere blogginnlegg. Det er fra 2009 hvor du viser frem en håndklestige som dere har laget selv. Vi og har vært inne på tanken, men det jeg lurer på er hvor høy denne stigen er? Og de gardingstengene dere kjøpte på ikea, er det den lengste typen?

Håper på å få svar :)

Klem

Hege sa...

Maria; jeg har svart deg i bloggen din ;-)