Sider

26. mai 2011

Dette en bakeblogg?!

 Jeg er en ivrig bloggleser, og elsker å lese om matlaging og interiør. Og jeg blir alltid så innmari imponert over hvor dyktige bakere det finnes i blogglandia. Og hvor rent og ryddig og vel organiserte dem er under bakingen. I hvertfall ser det slik ut på bildene dems! Så jeg tenkte at nå skule jeg prøve det samme. Fant en oppskrift på brownies inne i bloggen Passion 4 baking. Leste oppskriften nøye, leita frem ale ingrediensene. FUlgte oppskriften til punkt og prikke. Nesten.
Så var det bildene da. Hvem kan ta bilder av mat med henda full av kakao og røre? Ikke jeg. Ikke husket jeg det heller. Og som dere ser på bildet over så husker jeg ikke en gang å skrape ned kantene på bollen. SOm alle bloggbakere (?) er så dyktige til!
 Og her kan dere jo se hvordan veggen over benkeplaten såg ut underveis. Røre overalt. Det er sånn som skjer når man har en kanskje litt for liten, men veldig søt bolle, og en ny mikser man ikke helt kjenner hurtighetene til... Heldigvis lar dette seg vaske bort med en våt klut da!
 Men røra ble da ferdig til slutt. Selv om jeg lurte på om noe var galt da røra blei litt vel tjukk. Men det var før smøret og den halve kiloen med sukker. Ja, jeg skreiv en halv kilo sukker. Det er skikkelig mye suker det! Kanskje ikke så bra når man bor med en diabetiker kanskje.... En skikkelig kaloribombe dette. Det er jo de som er gode da.Kaloribombene!
Og man aner til og med konturene av sjokoladeknapper i røren om man ser godt etter. De hadde ikke mørke sjokoladeknapper, så det ble lyse på meg. Jeg mistenker at dette egentlig er melkesjokolade-nonstop bare uten sukkertrekket på jeg....
 I oppskriften stod det til og med at man skal smake på røren før man steker den, og jeg fulgte jo oppskriften til punkt og prikke så... Og jeg slikker jo aldri hverken bollen eller vispene. Eh - hvorfor ble nesa mi så lang nå da???? Hjeeeelp.... Røra smakte forresten kjempegodt. Og litt søtt.
 Og her er kaken rett fra ovnene! Ser jo så fin ut. Lot den stå å kjøle seg litt. Og så litt til. Men så bare MÅTTE jeg skjære en bit. Og oppdaget da at den var kanskje litt vel bløt inni. Men jeg hadde jo stekt den på 180 grader i 30 min som det sotd i oppskriften. Leste den en gang til. Aha - settes i fryseren i 30 min for å kjøle seg. Så da putta jeg den i frysen. Men selv etter en halv time i frysen var den da rimelig bløt. SÅ jeg sate på ovnen og stekte den litt mer jeg. Men kan man egentlig gjøre det? Hm -  vel. Den ble fastere da. Men etter å ha latt den stå helt til i dag var den faktisk enda fastere og smakte enda bedre. Nydelig var den!!
Og side jeg ikke er så rutinert og dyktig til å fotografere underveis,så samlet jeg alle ingrediensene til slutt og tok bilder av dem jeg :-)
Så i denne kaken er det altså mel, sukker, kakao, egg, vaniljesukker, bakepulver, espressokaffe, smør, salt og sjokoladeknapper! Om du er intresert i oppskriften er det bare å stikke innom denne bloggen her: 

Vel, det er vel igrunnen ingen overhengende fare for at min blogg blir en bakeblogg, men jeg skal fortsette og kose meg i andres bakeblogger, og kose meg på kjøkkenet med baking, for det gjør jeg. Det er skikkelig avslappende å bake. Særlig å prøve nye oppskrifter man har funnet i en eller annen blogg der ute. Det er så mye spennende å finne i blogger. Det er så mange dyktige folk der ute. Og jeg håper jo selvfølgelig at noen finner noe intresant i min blogg også, at noen tenker at: i dag da skal jeg besøke bloggen til Hege, hun rare ugledama som er opptatt av retro interiør og sånt....!

La dere forresten merke til av bakebollen og mikseren matcher i farge??

6 kommentarer:

Jennie sa...

Klart vi la merke till det.
och inte minst; att bollen var skitsnygg :)

Inger-Marie sa...

Klabert jeg så de matcha. Syns du beskrev en ganske naturlig bakeprosess jeg;)

Anne Silje sa...

Oioi, send et stykke kake nordover da! Morsomt innlegg, måtte knegge litt for jeg kjenner meg innmari igjen! Røre hist og røre pist, unger som skal smake og en gubbe og en hund som går i veien. Jaja, kake blir det lell :)

Ellen* sa...

Mmm - namnam - fikk lyst på sjokoladekake! Sitter her med tekoppen, og det hadde passa innmari bra! Kjekt å se flere som søler litt:o) Kommer ikke til å bli noen bakeblogger, jeg heller, selv om jeg elsker å bake. Har ikke tålmodighet til all stylinga...
Håper du fikk tatt en shoppingtur igår på fridagen din da:o)

banglamarie sa...

ser supergodt ut!

Filippa sa...

Den kaka så fantastisk god ut. Det du beskriver er akurat sånn det er når jeg baker også, jeg skjønner ikke hvordan andre kan ta bilder og få det til å se så fantastisk ut. Selvfølgelig så jeg at bollen og mixeren hadde samme farge. Hvor har du kjøpt den bakebollen?